Orsakerna bakom hoarders eller upplagrare

Många är det som brukar tala om hoarders, alltså människor som samlar på sig saker i det abnorma. De samlar för de anser att de anser att de känner sig tvingade och att de även förbereder sig på det värsta tänkbara: apokalypsen. 

290227-dwarf-hamsterVärlden är full av faror som lurar och vi människor måste snabbt lära oss att ta hand om oss bättre samt att ta hand om vår värld på ett bättre sätt. Vi har tidigare skrivit om att vi måste tänka mer på miljön, och i denna artikel kommer vi mer gå in på de människor som tillhör en grupp som nu fått nog och som förbereder sig på det värsta: upplagrare, de människor som samlar på sig mat för att kunna överleva så länge som möjligt om något hemskt skulle inträffa.

Mekanism för att överleva

I USA uppskattar man att 1,2 miljoner människor lider av tvångsmässigt hamstande, men mörkertalet är enormt mörkt. Vad forskarna nu märkt är att detta beteende finns inom de flesta samt att det kan handla om överlevnad.

“Till exempel i djurvärlden samla squirrels nötter och människor jordbrukare bevara frön och bestämmelser för hårda tider. Hjärnan skanningar på ekorrar visar aktivitet i samma områden som mänskliga hoarders. Detta innebär att instinkt för upplagring kan vara djupt sittande.”

Vad man mer har märkt efter forskning är att 85 % av detta beteende är ärftligt.